miercuri, 17 aprilie 2013

Vindecarea inseamna transformare

Am gasit un articol cu acest titlu pe site-ul lucacatalin.ro, articol in care regasesc foarte bine o situatie prin
care am trecut toamna trecuta, de aceea m-am hotarat sa il impartasesc cu voi. Fiind o fiinta sanatoasa in general si rezistenta la boli (nici de racit nu ma racesc asa usor de obicei), bolile au impact mare asupra mea.
In toamna intr-o zi m-am trezit  cu o durere acuta in ureche, ba mai mult  mi s-a si infundat urechea atat de tare incat aproape nu mai auzeam nimic, ceea ce pe moment m-a speriat. Imediat au inceput sa apara tot felul de ganduri ca daca o sa-mi afecteze urechea definitiv si nu o sa mai aud si alte ganduri catastrofice. Primul impuls sa merg la un doctor sa vad ce am si ce sa iau. Cum nu am reusit sa-mi fac programare pe aceeasi zi la medicul care imi fusese recomandat si stiind ca ar putea fi o otita am inceput sa caut pe net despre ea. Cunoasteam deja ca fiecare boala are o cauza spirituala deoarece citisem cartea lui Valeriu Popa pe acest subiect si iata ce am gasit ca si cauza spirituala a otitei:
                                     "Manie. Nu doreste sa auda. Prea multa zarva."
Analizandu-ma cu sinceritate am constientizat ca intr-adevar recent avusesem o discutie in contradictoriu cu o persoana care in trecut imi fusese apropiata si acum chiar nu mai vroiam sa aud absolut deloc de ea. Atitudinea mea interioara in acel moment era ca si cum ea nici nu ar mai exista, atat de tare nu mai vroiam sa stiu nimic de persoana respectiva. Interior acea situatie ma irita foarte tare, daca cineva imi amintea de ea imediat eram chiar manioasa. Cand am inteles profund ca da, aceasta este situatia cu care ma confrunt si oricat as nega ca mi-e bine si nu ma intereseaza, aceasta situatie ma afecteaza si de fapt imi doresc sa fie altfel. Atunci s-a declansat procesul profund de acceptare si iertare si am inceput sa ma vindec. Cu toate ca nu am luat medicamentele prescrise de medic decat o zi sau doua (tratamentul primit fiind pe mai multe zile) m-am vindecat complet si de atunci nu am mai avut probleme.

Iata si articolul, merita citit pana la final:


Adevăraţii vindecători ai oricărei boli sunt forţele naturale din interiorul nostru.” – Hippocrate, părintele medicinei

Vindecarea holistică
Cuvântul holistic vine de la termenul grecesc holos” care înseamnă “întreg”. În cadrul unei asemenea terapii, fiinţa este văzută ca un întreg, iar vindecătorul, în loc să se preocupe doar de organul bolnav, caută cauza reală a bolii cum ar fi de exemplu conflictele emoţionale, alimentaţia greşită, factorii de stres, stilul de viaţă. În acest mod este tratată întreaga fiinţă, corpul, mintea şi uneori chiar familia bolnavului. Principiul aplicat în vindecarea holistică este următorul: cauza oricărei boli sau afecţiuni este reflectată în interiorul fiinţei şi de aceea pacientul este singurul în stare să se vindece. Medicina holistică se ocupă nu numai de vindecarea anumitor afecţiuni sau boli, ci în primul rând de menţinerea unei stări de armonie şi sănătate a fiinţei.
Chiar şi medicina tradiţională acceptă în prezent ideea că cel puţin 75% din boli sunt psihosomatice, adică boala fizică este determinată de o cauză emoţională sau mentală. Somatic înseamnă ceea ce ţine de fizic, de corp, iar psycho ceea ce ţine de suflet. Atunci când apare boala, ea apare pentru a ne transmite că este timpul să ne schimbăm o modalitate de a gândi sau o convingere interioară profund dăunătoare. Boala ne transmite că orice afecţiune poate fi un prilej de a deveni conştienţi de o modalitate de a gândi care nu ne este benefică. Aşa cum afirma în mod înţelept Hippocrate,Când cineva îşi doreşte să fie sănătos, trebuie să îl întrebăm mai întâi dacă este pregătit să înlăture cauzele bolii sale. Doar atunci vom reuşi să îl ajutăm.
Din păcate, medicina tradiţională se luptă cu boala, încercând, prin multitudinea de tratamente alopate, să înlăture simptomele bolii, dar nu şi cauzele ei. Boala este înainte de toate un prilej pentru a ne reechilibra fiinţa. De fapt, corpul fizic nu constituie cauza bolilor. Corpul este doar reflectarea a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Un corp bolnav este un corp care încearcă să se reechilibreze deoarece starea naturală a corpului este cea de sănătate.
Ca şi în celelalte discipline naturiste, organismul este considerat în Ayurveda, împreună cu psihicul şi mentalul, ca fiind factori esenţiali în prevenirea şi tratarea bolii. Organismul este un întreg unitar influenţat la rândul său de psihic şi de mental. Nu există deci o afectare a întregului care să nu se reflecte asupra părţilor sau o afectare a unei părţi care să nu se reflecte asupra întregului. Boala, ca rezultat a unor greşeli sau erori grave de comportament (acţiune şi gândire), este reflectată de organism şi este totodată o consecinţă a unor gânduri şi emoţii negative. Principiile acestei medicini au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, dar din păcate sunt încă ignorate de marea majoritate a medicilor occidentali.

Gândirea pozitivă aduce vindecarea
Boala şi sănătatea, precum şi circumstanţele care generează efecte profunde, bune sau rele în fiinţa noastră sunt adânc înrădăcinate în modul nostru propriu (optimist sau pesimist) de a gândi. Gândurile predominant bolnăvicioase se vor exprima mai devreme sau mai târziu într-un corp bolnăvicios. Oamenii care trăiesc mereu cu teama de boală se îmbolnăvesc cel mai uşor. Acest lucru este exprimat de binecunoscutul proverb: „De ceea ce îţi este cel mai frică, tocmai de aceea nu scapi“.
Frica este o piedică serioasă în calea vindecării, a armoniei, a unei vieţi sănătoase şi minunate. Fricile de tot felul ne împiedică să ne bucurăm de clipa prezentă, de ceea ce avem, ne macină sănătatea şi ne ameninţă echilibrul fiinţei. Aşa cum afirma Orison Swett Marden, faimos datorită cercetărilor sale asupra gândirii pozitive: Frica, adesea paralizantă (şi toate manifestările sale: grijile, anxietatea, mânia, gelozia, timiditatea) este cel mai mare duşman al rasei umane. Putem neutraliza frica opunându-i gânduri de curaj, de încredere, în reuşită, în optimism, de încredere deplină în sine. Este important ca încă de la început să dorim cu fermitate să ne modificăm anumite tendinţe negative, aşadar trebuie să vrem să adoptăm moduri binefăcătoare de a gândi pentru a ne vindeca, pentru dobândirea armoniei interioare şi a seninătăţii profunde.
A fi optimist înseamnă a primi evenimentele cu speranţa în mai bine, înseamnă a fi întotdeauna pregătit să extragi tot ceea ce este mai bun chiar şi din situaţiile cele mai defavorabile, aceasta înseamnă deci să cultivăm cu perseverenţă o atitudine mentală pozitivă care ne va ajuta să vedem binele, avantajele, faţetele nebănuite care sunt în favoarea noastră. Cel mai adesea este constructiv pentru noi să adoptăm chiar cu anticipaţie atitudinea învingătorului. O astfel de persoană ştie întotdeauna cum să-şi neutralizeze gândurile de frică, de panică, de neîncredere printr-o afirmare fermă, gândită şi simţită a gândurilor contrarii de optimism, calm, încredere în reuşită.

Cauzele subtile ale bolilor
Cauzele cele mai frecvente ale bolilor sunt atitudinile şi emoţiile negative, culpabilizarea, dorinţa de a fi în centrul atenţiei celorlalţi, sau folosirea bolii în scopul de a evita, de a fugi dintr-o situaţie neplăcută. Fiecare boală ne transmite să ne iubim mai mult, iar iubindu-ne, acceptându-ne la modul profund ne vom lăsa conduşi de suflet, şi nu de către minte.
Odată descoperită atitudinea mentală sau emoţia care vă bloca energia în corp creând o problemă fizică, va trebui să vă acceptaţi necondiţionat aşa cum sunteţi. Vindecarea nu poate avea loc decât atunci când a fost făcut procesul de iertare de sine. Apoi, îi veţi putea ierta cu uşurinţă şi pe cei care consideraţi că v-au greşit şi cărora le purtaţi resentimente.
Conform doctorului Hamer, fondatorul medicinii germane, bolile sunt conflicte care au corespondenţe în organism cu anumite organe. După ani de studii în domeniu şi după mii de cazuri vindecate prin stabilirea conflictelor corespunzând organelor bolnave, dr. Hamer a stabilit următoarele legături între organele afectate şi conflictele emoţionale corespunzătoare:

Căile respiratorii – Conflict teritorial
Cervixul – Frustrare adâncă şi persistentă
Colon – Conflict peste care nu se poate trece nicicum
Esofag - Dorința acută de a refuza, de a nu inghiți”
Ficat – Frica inconștientă de a rămâne fără mâncare (bani pt. a procura mâncare) sau îți simți viaţa în pericol
Glandele suprarenale – Te îndrepți într-o direcție în care refuzi sa mergi
Gura – Nu poți mesteca” (suporta) o problemă/situație
Inima – Frustrare legată de copii
Intestinul subțire –  Ura care nu poate fi  “digerată”
Laringe - Frică și îngrijorare pentru un anumit eveniment
Oase -Lipsa stimei de sine, inferioritate
Pancreas - Conflict cu membrii familiei
Piele - Lipsa integrității, ființa coruptibila
Plămâni – Frică puternicaă faţă de altă persoană
Prostata - Conflict pe latura sexualității
Rectul - Frica de a fi nefolositor
Sânul stâng - Conflict care pune în pericol copilul, casa, familia
Sânul drept - Conflict cu partenerul sau cu persoanele rivale
Stomacul - Ai înghițit prea multe împotriva voinţei tale
Testicule, Ovare - Pierdere valoroasă ce nu poate fi recuperată
Tiroida -  Neputință, fără control
Urechea internă – Sentimentul de imposibilitate de a afla adevărul
Uter – Sentiment de inferioritate sexuală

Atitudini care favorizează vindecarea
Pornind de la fundamentele tuturor problemelor la care se raportează fiinţa umană, putem să afirmăm că omul poate să-şi modifice corpul şi mintea şi chiar mai mult decât atât, poate să-şi determine modul de viaţă. Condiţiile existenţei actuale sunt adeseori destul de deprimante. Cu toate acestea, în nici un caz nu trebuie să ne descurajăm. Dr. Victor Pauchet consideră că fiinţa umană care se abandonează în voia sorţii, omul care nu luptă deloc pentru viaţă şi-şi plânge de milă, având o atitudine pesimistă, se lasă astfel invadat de boală, infirmităţi şi eşecuri.
Indiferent de situaţia în care se află, fiinţa umană dispune permanent de o forţă de care însă nu este mereu conştientă: aceasta este forţa gândirii pozitive. Prin intermediul ei, aplicate cu consecvenţă în viaţa de zi cu zi, omul poate face să dispară frica, amplificând în schimb optimismul, bucuria de a trăi, încrederea în bine şi în vindecare.
Bunăvoinţa, calmul, generozitatea, iertarea, optimismul fac să se dezvolte armonios corpul, mintea şi sufletul.
Râsul, bucuria de a trăi vitalizează întregul organism, purifică sistemul respirator, relaxează ţesuturile, reduce tensiunile şi măreşte rezistenţa la emoţii puternice. Cercetările făcute în Japonia au arătat că prin intermediul terapiei prin râs s-au obţinut rezultate în tratarea tuberculozei, a cancerului şi a artritei.
Liniştea are efecte profund regeneratoare asupra organismului. Oraşele suprapopulate nu mai oferă din păcate liniştea atât de necesară. S-a descoperit că zgometele puternice favorizează apariţia cirozei care se manifestă cu 40% mai des în cazul persoanelor care sunt expuse în mod constant la zgomot puternic.
Recunoştinţa este una din cele mai rapide modalităţi prin care putem experimenta din nou o stare de sănătate perfectă, atât la nivel fizic cât şi psihic. Puterea benefică a recunoştinţei îmbunătăţeşte fluxul natural al energiei, având efecte terapeutice profunde asupra corpului şi a minţii. Aşa cum numeroase studii medicale atestă acest lucru, recunoştinţa ajută corpul să se vindece mai repede. Autoarea Rhonda Byrne afirmă:Atunci când corpul nu se simte bine, este firesc să nutreşti sentimente negative faţă de acesta, cum ar fi îngrijorarea, frustrarea sau teama. Din păcate aceste sentimente nu te vor ajuta niciodată să îţi restabileşti starea de sănătate optimă. Dimpotrivă, ele au un efect contrar, deteriorând-o şi mai tare. Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti starea de sănătate, trebuie să înlocuieşti aceste sentimente negative cu altele, pozitive, iar recunoştinţa este cea mai bună modalitate de a face acest lucru.


sursa lucacatalin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu